Historielaget på DigitaltMuseum

Historielaget har nå fått lagt ut mer enn 100 av de digitaliserte  bildene vi har samlet inn, og flere hundre til skal det bli.  Gå inn på  https://digitaltmuseum.no/owners/KSH
Se gjerne gjennom bildene og gi tilbakemelding om du ser noen feil, sted/person/tid, noe mer du veit om, som du ser som burde vært med om bildet.
Historielaget skal legge ut flere bilder etter hvert. Vi har inngått en avtale med kommunen, så vi representerer kommunen i dette henseende og fotografiene blir liggende der til «evig» tid for det offentlige.
Vi håper også etter hvert å samle inn flere fotografier. Så har du bilder som er fra før 1970 og som kan egne seg å ta vare på for offentligheten (skoleklasser, barnehage, foreninger, sport, bygninger, steder osv.), så kontakt historielaget på e-post:  historielag@ebnett.no eller via folk du kjenner i styret. Vi skanner/avfotograferer, noterer og du får tilbake originalen og digitalt.

Langs Lågen 2020

Den nye årboka har nå kommet til abonnentene – og foreligger i salg hos bokhandlerne, eller ved henvendelse til historielaget.

Les om:
• Ammunisjonsdumping i gruvene
• Våre falne i Lågendalen, Kongsberg og Numedal
• Veungsdalen boligområde 50 år
•Amerikafarere fra Øvre Numedal
• Sølvtyveri på Sørlandsbanen

og mye, mye mer.

Åpning av Kongsberg Byhistorielags historierom

Like før jul var det offisiell åpning av Kongsberg Byhistorelags nye historierom i Kirkegata 18.
Her blei det bl.a. demonstrasjon av mikrofilm-leser og digitalisering
av bilder og dokumenter.
Det var også mulig å ta en titt på historielagets kildemateriale (hovedsaklig bøker og gamle protokoller), og det blei servert julegløgg til de som tok turen innom.

Er du interessert i å benytte historierommets fasiliteter kan du finne mer informasjon om du trykker på denne linken.